Въжен парк: забавление за деца на Витоша

Въженият парк “Парк на предизвикателствата Дендрариум”  е място, което все повече набира популярност   за различна почивка през горещите уикенди. Паркът се намира съвсем близо до София, на разклона на пътя за “Копитото” и “Златните Мостове”. Любимият за много хора Дендрариум, привлича туристи и семейства с деца със своите езера, беседки, алеи и разбира се, ботаническата градина от дървета. Това, което ние от “Планини и хора” добавихме към този красив парк е място за забавление за деца и възрастни, а все пак Витоша винаги е била естествения избор на софиянци за почивка през горещите летни дни.

Ние, създателите на въжената градина, сме прекарали голяма част от живота си в планината. Познаваме Витоша като място, където деца и възрастни се разхождат и наслаждават на приказни места като Боянския водопад, м. Комините, резерват Бистришко Бранище, Златните Мостове, карат ски в района на х. Алеко или Ветровала, а други се стремят към заветния Черни Връх.  Това, което според нас липсваше доскоро, беше  съчетанието на прехода в планината и почивка на зелена поляна, край течащи потоци, с истински планинарската, почти алпийска атракция и силен адреналин на въжения парк. Ние вярваме, че мястото което сме избрали за нашата инициатива е чудесна комбинация от всичко, което обичаме в планината.

Нашата въжена градина не е само събото-неделен атракцион. Тя е и повече от увеселителен парк. За децата ние правим нашите “Горски училища”, всяка седмица от понеделник до петък. Знаем от опит, че за да обикнат истински преживяванията си в планината, младите приключенци трябва да се забавляват поне толкова, колкото и да добиват умения и знания, за пребиваването си сред природата. Затова палим огньове (само на разрешени места), опъваме палатки, играем игри… И тук на помощ идва и нашата стена за катерене, въжените мостове и тролеите.

Радваме се, че за няколкото месеца откато нашата инициатива за въжения парк е реализиран факт, ние постигаме основната ни цел: доставяме усмивки за възрастни и деца и те се връщат при нас – на Витоша, на въжената градина в Дендрариума и на горските ни училища :)

1 comment to Въжен парк: забавление за деца на Витоша

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>