Горско училище

До господата, Родители на

Всички млади приключенци…

Заповядайте на Горско училище!

Имаме огромното удоволствие да съобщим на всички заинтересовани, че Сдружение „Планини и хора” ще организира първото “Горско училище”  – нашето запазаено име за т. нар. Зелено училище.

То ще се проведе на територията на Парк Витоша.

Програмата е петдневна, като участниците се качват и слизат всеки ден с организиран транспорт.

В програмата са включени много забавни игри, развиващи знанията и уменията на децата за пребиваване в планината: ден на обитателите на животинския свят на Витоша – посещения в музеите на Совите, Водното конче и Мечките; ден за добиване на умения за оцеляване в планината – построяване на бивак, палене на огън, как да си сготвим на открито и т.н.; ден на въжените приключения – използване на стационарната въжена градина „Парк на предизвикателствата Дендрариум”. Ходене по туристически маршрути в района на Златните мостове, Ветровала, Боянски водопад…

За приятното прекарване на смелите приключенци, в хубаво и в лошо време, сме избрали уютния подслон на хижа Малинка. Тя се намира на живописно място, близо до м. Ветровала. На разположение ще ни се предоставят място за хранене, когато си го носим от вкъщи, чай и топъл обяд, когато сме си го пожелали.

При възникнал интерес, има възможност за включване в програмата и на конна езда в района на х. Малинка.

И така:

Начална дата – 12.07.2010г.

Всеки ден се тръгва от кв. Бояна – на кръстовището на ул. Беловодски път и ул. Панорамен път. Ако мястото не ви е „най- удобното”, моля свържете се с нас за допълнителна уговорка.

Час на тръгване към Витоша – 09.00ч.

Час на пристигане в кв. Бояна – 17.00ч.

Цена на курса без включен обяд – 130 лв.

Цена на курса с топъл обяд – 150 лв.

За да потвърдите участието на вашите деца в “Горското училище”, моля свържете с нас до петък 25.06.10 по телефон или мейл, посочени в контакти.

4 comments to Горско училище

 • Роси и Дани

  Ще има ли още издания на Горското училище?
  Чак днес прочитам за него, и идеята е страхотна. Освен това имаме доста деца наточени за планински приключения. Моля, пищете ако организирате пак!!!

 • Ivaylo

  Ще ви пишем най-скоро, когато организираме следващото Горско училище. Иначе в рубриката “Новинки”, очаквайте скоро предложение и повече информация за:
  Предизвикателство за възрастни…
  Датата- 15.08. 2010г. Мястото- Южен Джендем- Стара планина!!!
  До скоро.

 • Ani

  Има ли възрастови ограничения за участниците?
  За каква възраст е най-подходящо горското училище?
  Благодаря :)

 • Ivaylo

  Горското училище или както често го наричат “зелено” е за деца от три години нагоре. Записват се деца от различна възраст, но групите се формират между 3-6 г., 6-10 г…. Това се налага заради съответните възможности на възрастовата група.
  Така, че програмата е “най-подходяща” за всички :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>