Горско училище

Програми за деца от 3 до 12 години

Горско училище

Училище за всички деца по-големи от три години… Децата, разбира се, са разделени в различни възрастови групи ;)

 • Първа група: 3-6 години
 • Втора група: 6-10 години
 • Трета група: 10-12 години

Петдневна програма сред природата, в която участниците се качват в планината и слизат всеки ден с организиран транспорт.

Включва много забавни игри за развиване на уменията и знанията на децата за планината.

Запознаването с  обитателите на животинския свят на Витоша включва и посещения в музеите на Совите, Водното конче и Мечките. Уменията за оцеляване в планината включват построяване на бивак, палене на огън, готвене на открито. За да се научим да не се страхуваме от високо и как да се връзваме с въже и да се катерим, прекарваме един ден на въжените приключения в „Парк на предизвикателствата Дендрариум” и/или се катерим по скалите на “Комините”. И разбира се ходим много по туристически маршрути в района на Златните мостове, Ветровала, Боянски водопад, хижа Алеко, Черни връх, резерват Бистришко Бранище…Горско училище

Примерна програма 2015-а

Ден 1 Турист:

Децата усвояват различни знания и умения за престой, поведение и ориентиране в планина. През този ден правим лек преход, посещаваме природонаучните центрове в планината и децата се учат как се използва карта и компас. Запознават се с работата на планинските спасители и правят симулативна спасителна акция. Правим си огън и си готвим на него. :)

Ден 2 Алпинист:

През този ден децата се запознават с катеренето на скали. Ползване на алпийска екипировка, начини на осигуряване, алпийски възли, пускане на рапел, техники на катерене по скали. Тук включваме и изграждане на бивак и техники за оцеляване в непредвидими условия.

Ден 3 Пътешественик:

Посещаваме интересни места и изследваме тяхната природа, история и забележителности.

Пример: Пещера Съева дупка, пещера Леденика, пещера Проходна, където научават за строежа на скалите.

Боровец – Царска Бистрица, Балчин бани – Цари мали град, Самоков, Рилски манастир, Клисура, Копривщица, местност Урвич – научават исторически факти.

Драгоманско блато – децата научават за биоразнообразието в света на влечугите, насекомите, птиците и животните, техните навици и начин на живот.

Ден 4 Приключенец:

Този ден е посветен на приключенски казуси и игри и посещение на въжена градина „Парк на предизвикателствата“

Ден 5 Плувец:

След тази „тежка“ програма идва ред и на заслужена „почивка“.  Отиваме на басейн в с. Рударци. Там децата се учат на различни водно –  спасителни техники, който има нужда от урок по плуване го получава от учител по плуване.

През този ден правим лексикон на преживяното, през това време децата показват нещата, които са научили от изминалата седмица и получават своите сертификати.

Всяка седмица програмата е различна.Включваме ден, в който децата се занимават с приложни изкуства. Има ден за езда, посещение на ферма и запознаване със селскостопанската дейност.

Всеки ден се тръгва и се прибира от и на стадион “Васил Левски” . Ако мястото не ви е „най- удобното”, моля свържете се с нас за допълнителна уговорка.

Час на тръгване – 08.30ч.

Час на пристигане в София – 17.00ч.

Цена на курса  – 170 лв. за пет дни

Цена при записване за един ден – 40 лв.

Записване най-късно до петък на предходната седмица!

 

20 comments to Горско училище

 • Сава Бояджиев

  Здравейте,
  казвам се Сава Бояджиев и искам да запиша Марк-Александър Савов Бояджиев (10г.) за лагера , който ще се проведе на Мальовица от 04.06. до 08.06.
  Моля, изпратете ми повече подробности, (начин на плащане, час и място на тръгване, и т.н.).

  Благодаря ви предварително и ви желая приятен ден!

  Сава Бояджиев

 • глория машева

  здравейте,много се радвам,че има възможност за децата през лятото да прекарват повече време в планината,особено когато не работят детските градини,а родителите сме на работа.Идеята за горското училище е страхотна.Искам да запиша дъщеря ми Юлия Машева на 6,5 години от 15.08.11 за горско училище.Къде и кога става записването,мога ли отсега да съм сигурна,че ще е записана,за да планирам отпуските..

 • Ivaylo

  Разбира се, че вече сте се записали за нашето “Горско училище” :)

 • Панева

  Всичко е прекрасно, но ако коригирате часовете на тръгване и връщане, така че да бъдат удобни за работещите ще бъде ОК. Например от 8.30 – до 18.00

 • Деси

  Привет,
  С най- голямо удоволствие бихме коригирали часовете на провеждане, но ние се съобразяваме преди всичко с участниците си. За доста от тях и моментната продължителност на програмата е дълга.
  Благодаря ви за препоръката, ще мислим върху нея!:)
  До скоро!

 • Tzvetelina Ninkova

  Здравейте,
  Въпросът с часовете и мен ме интересува, тъй като съм на работа от 9-18 ч и всъщност е едниственото нещо, което ме спира да запиша сина ми на това приключение. Моля, ако ги промените да ми пишете на ел. поща.

 • Деси

  Здравейте, Цветелина,
  както и по- горе съм написала, много ни се ще да отговорим на исканията ви за промяна на часовете. Лошото е, че на децата им се събират около 9ч. на открито и това е в рамките на цяла седмица. Умората, която се натрупва е доста и си мисля, че може да дойде в повече на децата. Особено на три годишните :) .
  Имаме програми, които са с преспиване в планината. Те са доста подходящи за деца от 8г. нагоре. Разгледайте и тях и ако си харесате някоя с радост ще ви очакваме да се включите.
  Но все пак, ще обсъдя препоръката ви с останалите от екипа:)
  До скоро и слънчеви дни!

 • Ilonka Petrova

  Работя с група деца и много бих искала те да участват в петък , 22.07, във Ваш поход , обиколка или организираноа изява в планината.
  Само по телефона ли мога да уточня всичко и най-вече цената, тъй като трябва да я представя на родителите.
  Ще се радвам до 19.07 да ми отговорите, тъй като трябва да направя програмата ни.
  Поздрави!

 • Иван

  Здравейте,
  Бяхме тази неделя в парка на приключенията и на дъщеря ни много и хареса.
  Изяви желание и за горско училище, но понеже и двама родители сме работещи нямаме възможност да я пращаме.
  Все пак процентно малките около 3 години сигурно са минимално количество.
  Ще се радваме, ако организирате с други часове на тръгване и връщане да ни информирате за да се включим.

 • Ivaylo

  От 02.07 часовете за начло на програмата “Горско училище” са променени на 08.30 – 17.00ч. Ура!

 • Слави Панева

  Здравейте отново,
  искам да запиша моите внуци за “Петдневната програма на Витоша” през август – планираните дати са 20-24.08.2012. Те са 2 момчета на 8 и 7 години и една госпожица на 4. Моля отговорете ми на ел. поща за цена и условия(ще бъдат ли в една група, колко деца са в една група, и т.н.), както и телефон за връзка с Вас.

 • Деси

  Здравейте, Слави Панева,
  С удоволствие ще запиша вашите внуци за предпочетената от вас дата.Моля ви, да ми изпратите мейл с вашият електронен адрес, за да продължим комуникацията си.
  Телефонът ми, както и e-mail ми, може да намерите на страницата “Контакти”.Все пак номера на телефона ми е 0884640201.
  Благодаря за интереса към нас и до скоро.
  Десислава

 • Емилия Павлова

  Здравейте на всички, които искат децата им да прекарат ваканцията си чрез активна почивка и да опознаят природата!!!
  Ако се колебаете дали да запишете детето си в някоя от програмите- не се колебайте!!! Звучи като реклама, но не е.
  Моят син до скоро не се отлепваше от компютъра и беше виждал планината предимно на екрана. Винаги от нещо е недоволен.
  Обаче една седмица, прекарана в горското училище с екипа от мотивирани млади хора толкова му хареса и го ентусиазира, че настоява да отиде и в планината с тях и в другата програма на Мальовица.Не мога да му откажа а и вече съм спокойна, защото знам, че ще е в добри ръце!!!

 • Деси

  Много благодаря, Еми,
  Одобрението ви, ни кара да вярваме, че вървим в правилната посока.
  Специално ще поздравя Йоана, Алекс и Виктор, които бяха с децата през изминалата седмица и са постигнали това доверие.
  До скоро и усмихнати дни!

 • Надин

  Здравей Деси,
  Миналата година бяхме цялото семейство на Дендрариума и Сашко -тогава на 5г. сега на 6 :) още си спомня в детайли въжената градина. Много искаме да го запишем за горското училище 18-22 Август. Сестра му Ема е вече на 3 :) и утре ще се обадя, за да разбера дали ще можете да вземете и нея. Отново ви поздравявам за начинанието! Децата ми ви помнят и харесват, а това е най-високата оценка ;)

 • Десислава

  Много благодаря, Надин за прекрасните думи. :) С удоволствие ще включим и двамата приключенци в нашата програма. Ще очаквам да се свържете по телефон или e-mail с мен. Поздрави и усмихнати дни! :)

 • Макс Баклаян

  Здравей Деси :)

  Искам да запиша Миа, тя е на 4 годинки, за горското училище от 8ми Юни.
  Моля те прати ми повече информация отностно плащане и всичко останало.

  Мерси,
  Макс

 • Женя Желязкова

  Здравейте, искам да запиша синът си Кристиан на ‘Горско училище’, той е на 6 г. Понеже Август се оформя като почивен месец за него, бих искала да попитам дали има възможност от сега да го запиша в група от/след 22.08. Моля, за повече информация- имате ли предварително заявени дати за Агуст, мога ли да го включа и има ли някакви допълнителни изсквания за детето? :)
  Поздрави, Жени

 • Milena Petkova

  Dobar den,
  Bixte li mi pratili formuliara sa sapisvane I bankovata vi smetka.
  Blagodaria

  Milena Petkova
  + 34 625 71 36 42

 • Анелия Димитрова

  Здравейте,
  бих искала да запиша сина си Антон, който е почти на 6, в един от летните лагери през август. Моля да ми кажете, дали ще се сформират групи от 17.08. или 24.08. и въобще какви са възможностите за лагери през август.
  Предварително благодаря!
  Поздрави,
  Анелия

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>