Пиратска история

Пиратска история

Язовир ИскърIMG_6364

Седемдневна програма, подходяща за деца и младежи на възраст между 6г. и 16г. Елементите на програмата са със средна до висока физическа натовареност и изискват добро здравословно състояние.

Цел на програмата:

Тази програма има за цел да предложи на децата да се впуснат в шеметно пътуване в света на ветроходството. Те ще добият знания за стъкмяването и управлението на ветроходна лодка, различните позиции и техните отговорности в лодката, за начините на използване на вятъра, водно-спасителни техники и различни възли, които се използват във ветроходството.

Елементи на програмата:

 • Теория за използването на вятъра във ветроходството.
 • Усвояване на необходими възли
 • Стъкмяване на ветроходна лодка
 • Управление на ветроходна лодка
 • Ветроходна гонка :)
 • Планински преходи в района на долината на р. Бели Искър, Мальовица, Боровец
 • Забавни, логически  и приключенски игри

IMG_6201Пътеводител на програмата по дни:

Ден първи:

В деня на пристигане ни чака настаняване в района на язовир Искър. Обяд и запознаване  с програмата. Очаквания и нагласи, дискусия на тема безопастност при предстоящите мероприятия. Екипни и забавни игри.

Ден втори:

Теория и практика свързана с ветроходството, стъкмяване на лодка, позиции в лодката. Правила за поведение на екипажа, когато е на вода. Плаване.

Ден трети:

Управление на ветроходна лодка. Смяна на позициите на екипажа. Водно спасителни техники.

Ден четвърти:

Планински поход.

Ден пети:

За разпускане :) Ориентиране с карта и компас и построяване и преминаване на въжени елементи.

Ден шести:

Ветроходна гонка. Излъчване на екипаж победител. Вечер изненада. :)

Ден седми:

Закриване на програмата, оправяне на багаж. Обяд и отпътуване към София.

Разни важности и необходимости:

 • Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на Сдружение „Планини и хора”. Попълване на медицински формуляр IMG_6216за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.
 • Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в района на язовир Искър. Участниците ще бъдат настанени в хотел.

 • Транспорт.

В цената е заложен организиран транспорт от София до мястото на провеждане на програмата. Ако имате желание да пристигнете на мястото на провеждане със свой транспорт, моля уведомете за това предварително, за да се прекалкулира стойността на курса.

 • Такса за участие: 420лв.

Таксата включва настаняване, храна, инструктори, специализирана екипировка (алпийски инвентар, каски, осигурителни средства, лодки, компаси, карти, и др.), застраховка, организиран транспорт. Таксата не включва набавяне на лична екипировка.

Дата за провеждане: 17 август- 23 август 2015г.

 • Как да се запишем в програмите на Сдружение „Планини и хора”:

Изпратете писмо до desyslava.angelova@gmail.com  със запитване за избраната от вас програма.

Ние ви  връщаме потвърждение за записването заедно с медицински формуляр, декларация за съгласие за участие от родител и банкова сметка за превеждане на такса. Необходимо е изпращане на капаро на стойност от 100лв от обявената такса най-късно до 10 дни преди началото на избраната от вас програма.

IMG_6235Краен срок за записване: 01 август 2015г.

 

 

1 comment to Пиратска история

 • [...] Пиратска история е името на „най-мокрият” летен лагер в програмата на Приключенски парк Дендрариум, който ще се случи на истинска ветроходна лодка в язовир Искър през месец август. Приключението ще продължи седем дни и е подходящо за деца от 6 до 16 години. Хлапетата ще усвоят много знания и умения по ветроходство, ще се научат да работят с компас и карта, а накрая ще участват във ветроходна гонка за определяне на най-добрия екипаж. Срокът за записване е 1 август. Вижте как на: planiniihora.com. [...]

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>