Горско училище 2014

„Горско училище”– 2014 г.

Кратък разказ за изминалия сезон 2014-а г.и приключенията ни с децата: участници в приключенската ни програма „Горско училище”…

Всичко започна в средата на месец май, когато медиите ни заливаха с прогнози за дъждове, ураганни ветрове и какви ли не природни бедствия.

Тази програма е замислена да бъде провеждана на открито, сред природата и можете да си представите огромното ни главоблъскане всяка вечер в търсене на район около София в който да не вали. :)

Естествено нашите клиенти очакваха от нас с огромно нетърпение следващото приключение и екипът ни запретваше ръкави и се впускаше в изследователска дейност из лабиринта на синоптичните сайтове. (Ако някой има нужда от такъв, мога да изпратя завидно количесвто линкове!!! :) )

В лицето на Тренера, Йоана, Ида и Елица, е и моя милост – Деси успявахме ежеседмично да измайсторим по някое истински запомнящо се приключение!

Например:

Седмица първа от  календара на предизвикателствата:  бяхме изследователи, който имаха за цел да съберат различни по състав скали, нахождащи се из района на вр. Острица, на планина Витоша. Чакаха ни огромни потоци от информация за това, защо тези скали са точно там, защо има и други по състав скали, какво означава – състав на скалите?

А всичката тази работа изискваше – „яко” ходене!Горско училище

Ами следващите седмици?

Строихме геоложки макети на планина Витоша, катерихме се по скали в планина Рила, готвихме на открито, влизахме в ролята на планинските спасители, правихме превръзки, обдишвахме и правихме сърдечен масаж, валеше ни дъжд, правихме заслон с подръчни материали, изследвахме най-старателно скритите ни сили в превъзмогване на разни високи, трудни, въжени предизвикателства. Наслаждавахме се с отворени усти на прелестите на различни водопади. Открихме красотата на историята, посещавайки вълнуващи исторически забележителности. Сътворихме вихър от въоражаеми кадри от праисторията, античността и средновековието в районите около София, Самоков, Враца…

А казах ли ви и за всичките моменти, в които майсторихме, играхме и учихме за птиците, рибите, насекомите, влечугите, животните, дърветата, водата, вятъра, минералите, кристалите, водопадите, пещерите и върховете? Ами казвам ви!

Даааа и след цялата тази суматоха от преживявания, знаете ли, кое е най-хубавото?

Оставаше ни време да отпуснем крайници на слънце до някое съвсем случайно намерено басейнче и да размишляваме върху въпроса – ако изям един сладолед ще се почуствам добре, ако изям два сладоледа, дали ще се почуствам още по-добре?

Стига толкова, не всичко може да се разкаже с думи, затова ако някой иска повече подробности… да заповяда догодина да приключенства с нас!

В следващата новина ще разберете повече за изминалите приключенски лагери. А в по-следващата новина можета да добиете представа, какво ще правим през зимата!

До скоро :)

2 comments to Горско училище 2014

  • Лилия ПАвлова

    Минаха повече от 2 месеца, когато АНгел (Аги) беше на горско училище с вас, но все още, почти всеки ден даже, говори за прецживяването си. Почти всяка сутрин ми обяснява как иска да ходи на горско, а не на градина( а имайте предвид, че той обича градината си). И понеже с нас не обича да ходи пеша и само мрънка да се вози на количката на брат си или да го носим, питах го как така е ходил толкова много на ГОрското и отговорът беше. ” МАгия” … Та моето мнение е, че настина правите магии ;) ) благодаря ви. Ангел очаква с нетърпение следващото лято, за да го прекара в приключения с вас

  • Деси

    Лилия, думите ти стоплиха много. Благодаря за доверието, твоето и на Аги, защото най-истинските критици за нашата работа са децата. Сигурна съм, че всички хора от нашият екип ще продължат да създават “Магии” за малки и големи! :) Поздрави и до скорошни приключения! :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>