Тренелариум

Нашите програми се разработват от екипа ни под марката Тренелариум. За повече информация посетете сайта http://trenelarium.com/

Методи

В нашите програми се използва метода на неформалното обучение / учене чрез опит.

В нашите програми това означава: всеки участник открива своя начин за решаване на конкретна предизвикателна ситуация, а като го споделя останалите, разширява собствения си кръгозор.

Този метод развива човешкия потенциал, дава възможност за разглеждане на различни поведенчески модели,  допринася за развиването на личността с овладяването на различни знания и умения.

Какво представляват програмите ни?

За деца:

Във всяка изготвена програма се стремим да предложим на малките приключенци максимално опознаване на природата, която ни заобикаля, начините за пребиваване и придвижване в планината; основни правила за това, как да се грижим за опазването й от замърсяване. Показваме им, как да си помагат в планината, как да си направят заслон, огън, как да си приготвят храна.

Освен това чрез забавни игри подтикваме малчуганите  да изграждат търпимост и толерантност в общуването си с другите. Използването на въжения парк и катеренето по скали допринасят за развиването на двигателната култура на децата и опознаване на личните им възможности.

Малко повече разнообразие влагаме, като включваме в програмите ни посещение на басейн или леки велопоходи.

Всичко описано е облечено в увлекателни истории, така че децата активно да се включат в общото ни приключенстване.

Програмите за младежи:

Най-големи усилия вложихме в разработването на младежките ни програми. Всяка година интереса към подобни “outdoor”- програми са променя и ние се стремим да напаснем предложенията си.

Неизменно обаче предлагаме приключения с катерене по скали, походи във високата планина, ориентиране в гората, водни походи с каяци, вело-пътешествия…

Наред с авантюристичния и приключенски дух в програмите, засягаме и важни за младежите теми.

Голям интерес предизвикват темите за изграждане на толерантност между хората от различни култури, етноси и вероизповедания.

Както и при другите ни предложения и тук, всеки участник ще се потопи във въртоп от силни емоции, интересни запознанства, прекрасни места, нови приятелства.

За семейните ни програми:

Програмите, които разработихме дават възможност да прекарате няколко необикновенни дни сред природата и да ги споделите със семейството си.

Карането на колела из живописни местности, водните походи с двуместни каяци, разказите около вечерния огън, ориентиране сред природата и търсенето на забавни предмети, катеренето по скали или по висящи въжени мостове….

Всичко това изпъстря предложенията ни за семейна почивка.

Наред с прекрасните снимки, ние се надяваме чрез преживяното с нас да сте натъпкали джобовете и с прекрасни спомени от вашето семейно приключение.

За най-големите:

Колкото повече пораства човек, толкова повече го домързява да приключенства. Все пак, ние сме решили да оставим възможно най-малък брой хора да порастнат и затова ви каним да се включите в нашите предложения.

Елементите в програмите ни, както и физическите натоварвания могат да се коментират и променят. Важното за нас е участниците да се чувстват сигурни и спокойни по време на провеждащата се програма.

Планински преходи, велопътешествия, водни походи с двуместни каяци в язовири, катерене по скали, ходене по красиви екопътеки, използване на въжена градина (висящи между дърветата въжени мостове), приключенско ориентиране в населени или ненаселени местности, неизменния вечерен огън….

Винаги можем да организираме нещо специално за вас и вашите приятели.

За вашата корпоративна програма:

Винаги можеш да научиш нещо ново за колегата или себе си, в личен или професионален план, докато играеш или разговаряш, някъде навън….

Винаги можеш да споделиш едно приключение с хората, които си свикнал да наблюдаваш през компютъра си…

Винаги можеш да се изненадаш от авантюристичния дух на хората от офиса ти…

Искаш ли да опиташ?

За да задоволим вашите желания за постигане на определени цели, ние забъркваме смес от креативност, гъвкавост и приключение.

Очакваме вашите запитвания… :)