Дендрариум

„Парк на предизвикателствата Дендрариум”

 

 

 

Пътеводител:

“Дендрариум” е ботаническа градина и парк на територията на ПП Витоша, където се отглеждат дървесни видове. Разположен е на около 1300м надморска височина. Там се намира и първата в планината въжена градина „Парк на предизвикателствата Дендрариум”. Това е мястото, където възрастният човек или малкото дете може да изживее едно истинско приключение високо сред дърветата, което включва преминаване по въжени мостове и стълби, бързи спускания по въже  – „тролеи”… На фона на спокойствието на Дендрариума, във въжения парк откривате забавление и адреналин, а предизвикателствата са съобразени с възможностите на хора и деца от всички възрасти.

Дендрариумът е разположен по средата на актуален туристически маршрут, тръгващ от кв. Княжево в посока към м. Бели Брези и м. Златни мостове. В непосредствена близост се намират „Музея на мечките” и „Музея на совите”. Околността е прекрасно поддържана с подходящи места за почивка, провеждане на редица занимателни  игри и обособени места за хранене. Може да се разходите по алеи с информация за защитените ендемитни видове в района, да  минете по дървени  мостове, под които текат потоци или пък заобикалят малки изкуствени езера. Комбинацията между  предизвикателствата на въжената градина и уединението на Дендрариума, създава подходящи условия за провеждане на програмите, които развива Сдружение “Планини и хора” – за забавление, team building, развиване на различни умения, предаване на знания за природата и опазването й. Те са подходящи за хора от различни възрасти и с различни интереси.

Подкрепата:

Създаването на „Парк на предизвикателствата Дендрариум” се реализира от Сдружение „Планини и хора”, с разбирането и подкрепата на  ПП Витоша, Държавно горско лесничейство и РИОСВ. Благодарение на тях, на разположение за изграждане на въжения парк са четири декара букова гора.

Вашето мнение:

Ние много ще се радваме ако споделите в нашия сайт, какво харесвате в Дендрариума и какво още ви липсва. Сдружение “Планини и хора” иска да развие “Парк на предизвикателствата Денрариум” в хармония с природата на планината Витоша и красивата гора от букови дървета, където се намираме. Чакаме вашите коментари и идеи в страницата Мнения.

1 comment to Дендрариум